Storken har flugit vilse...

Följ vår resa genom IVF-världen. En värld full av längtan, hormoner, hopp och förtvivlan.

V. 9 (8+2)

Publicerad 2014-04-06 19:15:46 i Allmänt

Först: jag vet att min blogg är i fel kategori och jag ska flytta den så snart jag har tillgång till en dator, jag kan inte göra det från paddan. 

Vi har gått in i en ny vecka. Jag är trött. Så trött. Och jag väljer att se det som ett bra tecken. Igår gick jag upp vid 9. Vi åt frukost och sedan sköljde trötthet och illamående över så jag somnade och sov till kl. 14. Jag mår illa på ett lite "molande" vis, ett nytt sätt. Inte så att jag kräks, utan mer så att jag bara vill ligga ner och blunda. Jag hoppas såklart att det också är ett gott tecken. Det är väldigt ovant att kroppen lever sitt eget liv. Jag har inte lyckats ta mer än två promenader på hela veckan. Det är ju också fantastiskt. Jag tvingas på grund av det att "underkasta" mig kroppen, och det är ju på sätt och vis ett sätt att "tvingas" njuta av det som är just idag. 

Det är många tankar i huvudet. Stundtals rusar fantasin iväg till i sommar då jag får bilder i huvudet av att gå runt i klänningar med lite tjock mage. Andra stunder tänker jag på hur vi ska orka kämpa vidare om det inte går vägen. Det är liksom högt och lågt. Oron är dock väldigt stor och lägger sig oftast som ett lock på de glada fantasierna. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ett tomt rum

Jag är 31 år och kvinna. Lever med min man och hans sjuårige son som bor hos oss varannan vecka. Såhär ser vår göra-barn-resa ut hittills: September/Oktober 2011: Börjar försöka på egen hand. Inget händer. Oktober/November 2012: Tar kontakt med sjukvården för fertilitetsutredning. Allt går ganska fort och beskedet blir oförklarlig barnlöshet. Januari 2013: IVF nr. 1: 9 ägg, 5 befruktade genom ICSI, 3 klarar sig - ett till mig och två till frysen. Minus. April/maj 2013: Frysåterföring (FET) nr. 1. Ostimulerad cykel. Jag har tydligen ett aggressivt immunförsvar och får Prednisolon (bland annat) under ruvningen. Minus. Augusti 2013: FET nr 2. Stimulerad cykel (Progynon, Lutinus). PLUS den 3/9 2013. Fredagen den 13/9 2013: Missfall i v. 6. September, oktober, november 2013: Jag har konstanta blödningar efter missfallet. Efter många många läkarebesök och ultraljud hittas något som verkar vara en polyp. November 2013: Hysteroskopi under narkos, någon slags polypvävnad tas bort, det visar sig vara något som kommit i samband med den korta graviditeten. Januari 2014: IVF-behandling nr 2 startas, den här gången vid Linnékliniken i Uppsala. Långa protokollet. 20:e Februari 2014: Ägguthämtning. 11 ägg, 10 mogna. Befruktning sker med bladand ICSI och konventionell IVF. 8 blir befruktade. 22:a Februari 2014: Återföring av ett "tiopoängsembryo". Inga stödmediciner förutom Lutinus och Levaxin. Mars 2014: GRAVID

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela