Storken har flugit vilse...

Följ vår resa genom IVF-världen. En värld full av längtan, hormoner, hopp och förtvivlan.

Krämpa eller tillfällig svacka?

Publicerad 2014-06-13 07:33:53 i Allmänt

Sista arbetsdagen innan helg. Tack för det. Det har hänt något med mig som hände sist när jag var ca 5 år. Det här är mest för att jag ska komma ihåg graviditeten sedan, så ni som inte vill läsa om toabesök osv får hoppa över ett stycke. Jag är nämligen förstoppad. Ett smärre mirakel (fast inte på ett positivt sätt) då jag annars har en översnabb mage och är van att springa på toa flera gånger om dagen. Under graviditeten hittills har min mage oftast varit ännu snabbare, jag har haft många "paniksituationer" då jag varit tvungen att snabbt bege mig till toan och nästan varje kväll och natt har jag varit gasig och haft ont i tarmarna. Nu sitter jag med en kopp kaffe i handen och hoppas på att det löser problemet så att säga. Det här är en helt ny upplevelse för mig.

Ett annat litet bekymmer som kom krypande igår är att min högra sida av ländryggen och höger skinka gör ont. Varje gång jag reser mig gör det ont när jag börjar gå och känns lite "bortdomnat". Sedan släpper det mesta och då känns det bara som något har "hakat upp sig". Jag tänker lite på falsk ischias, men det kan som sagt vara en tillfällig svacka. Jag cyklade hem från tåget igår och var jättekissnödig, så jag tror att jag tryckte ihop knäna lite och det kan säkert ha påverkat. Vi får se hur det ter sig över helgen helt enkelt. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ett tomt rum

Jag är 31 år och kvinna. Lever med min man och hans sjuårige son som bor hos oss varannan vecka. Såhär ser vår göra-barn-resa ut hittills: September/Oktober 2011: Börjar försöka på egen hand. Inget händer. Oktober/November 2012: Tar kontakt med sjukvården för fertilitetsutredning. Allt går ganska fort och beskedet blir oförklarlig barnlöshet. Januari 2013: IVF nr. 1: 9 ägg, 5 befruktade genom ICSI, 3 klarar sig - ett till mig och två till frysen. Minus. April/maj 2013: Frysåterföring (FET) nr. 1. Ostimulerad cykel. Jag har tydligen ett aggressivt immunförsvar och får Prednisolon (bland annat) under ruvningen. Minus. Augusti 2013: FET nr 2. Stimulerad cykel (Progynon, Lutinus). PLUS den 3/9 2013. Fredagen den 13/9 2013: Missfall i v. 6. September, oktober, november 2013: Jag har konstanta blödningar efter missfallet. Efter många många läkarebesök och ultraljud hittas något som verkar vara en polyp. November 2013: Hysteroskopi under narkos, någon slags polypvävnad tas bort, det visar sig vara något som kommit i samband med den korta graviditeten. Januari 2014: IVF-behandling nr 2 startas, den här gången vid Linnékliniken i Uppsala. Långa protokollet. 20:e Februari 2014: Ägguthämtning. 11 ägg, 10 mogna. Befruktning sker med bladand ICSI och konventionell IVF. 8 blir befruktade. 22:a Februari 2014: Återföring av ett "tiopoängsembryo". Inga stödmediciner förutom Lutinus och Levaxin. Mars 2014: GRAVID

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela