Storken har flugit vilse...

Följ vår resa genom IVF-världen. En värld full av längtan, hormoner, hopp och förtvivlan.

Saker jag tvingar mig att göra

Publicerad 2014-06-04 17:13:13 i Allmänt

Idag har jag gjort något jätteläskigt. Men ändå jättehärligt. Jag har köpt mitt livs första gravidbyxor. Efter att det kändes som att jag höll på att kvävas när jag cyklade till tåget igår morse med mina "vanliga" jeans konstaterade jag att jag inte kan gå runt med kläder som känns himla obekväma för att jag är skrockfull och orolig. Det är inte byxorna som avgör om detta går bra eller inte, det fick jag intala mig när jag stod i provhytten. 

Det här är en dag som jag har drömt om så länge. Även om jag trodde att jag inte skulle vara såhär orolig över ett par byxor så är det fantastiskt! Jag nästan grät lite när jag stod i kö för att betala. 

För övrigt, eller kanske framför allt, så var det ju dödsskönt med en mudd på magen! 

Imorgon går vi in i vecka 18 (17+0). Snart RUL, snart! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ett tomt rum

Jag är 31 år och kvinna. Lever med min man och hans sjuårige son som bor hos oss varannan vecka. Såhär ser vår göra-barn-resa ut hittills: September/Oktober 2011: Börjar försöka på egen hand. Inget händer. Oktober/November 2012: Tar kontakt med sjukvården för fertilitetsutredning. Allt går ganska fort och beskedet blir oförklarlig barnlöshet. Januari 2013: IVF nr. 1: 9 ägg, 5 befruktade genom ICSI, 3 klarar sig - ett till mig och två till frysen. Minus. April/maj 2013: Frysåterföring (FET) nr. 1. Ostimulerad cykel. Jag har tydligen ett aggressivt immunförsvar och får Prednisolon (bland annat) under ruvningen. Minus. Augusti 2013: FET nr 2. Stimulerad cykel (Progynon, Lutinus). PLUS den 3/9 2013. Fredagen den 13/9 2013: Missfall i v. 6. September, oktober, november 2013: Jag har konstanta blödningar efter missfallet. Efter många många läkarebesök och ultraljud hittas något som verkar vara en polyp. November 2013: Hysteroskopi under narkos, någon slags polypvävnad tas bort, det visar sig vara något som kommit i samband med den korta graviditeten. Januari 2014: IVF-behandling nr 2 startas, den här gången vid Linnékliniken i Uppsala. Långa protokollet. 20:e Februari 2014: Ägguthämtning. 11 ägg, 10 mogna. Befruktning sker med bladand ICSI och konventionell IVF. 8 blir befruktade. 22:a Februari 2014: Återföring av ett "tiopoängsembryo". Inga stödmediciner förutom Lutinus och Levaxin. Mars 2014: GRAVID

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela