Storken har flugit vilse...

Följ vår resa genom IVF-världen. En värld full av längtan, hormoner, hopp och förtvivlan.

Att våga tro

Publicerad 2014-05-06 10:34:16 i Allmänt

Jag har just kommit från provtagning hos barnmorskan. Vecka 13 (12+5 idag) och jag har svårt att smälta gårdagens ultraljud. Jag har sagt till mannen att jag verkligen ska anstränga mig nu för att våga tro på detta. Idag fick vi datum gör BF. 12:e november. Gravidappar i all ära, men för mig känns det mer verkligt att få höra det av barnmorskan. 

Vi har resonerat fram och tillbaka kring när vi ska berätta för bonussonen om detta. Det är svårt att veta vad som blir rätt. Finns det ens något rätt? Vi resonerade i alla fall som så att nu är alla veckor lika riskfyllda, och att vänta till vecka 19 efter RUL känns lite långt, med tanke på att andra familjemedlemmar vet, och bonussonen är ju oss allra närmast både fysiskt och psykiskt eftersom vi lever tillsammans varannan vecka. Om något händer nu och framöver är det dessutom i princip omöjligt att dölja sorgen för bonussonen, så vi tog beslutet att berätta igår. Vi försökte också förklara att det än så länge är en väldigt väldigt liten och ofärdig bebis vilket gör att vi får hålla våra tummar för att den vill bo kvar i min mage och växa vidare. Hur som helst, så blev den sju- snart åttaårige bonussonen jätteglad och undrade på en gång vilket dagis den skulle gå på (han ville gärna att det skulle bli dagiset bredvid hans egen skola). 

Det kändes helt ofattbart att berätta faktiskt. Jag fattar det inte nu heller...men för resten av vår vänskapskrets får nu nyheten vänta tills efter RUL. 

Kommentarer

Postat av: Annika

Publicerad 2014-05-07 08:34:14

Klart ni ska berätta! Kul!

Fick du fina bilder på ultraljudet? Vi var på TUL igår och allt såg toppen ut, två kilo Pluppen viftade, tuggade och glmde ansiktet så bilderna blev sådär, ska posta på bloggen när jag hinner.

Svar: Åh, vad härligt med en så stor Plupp :). Nja, vi var ju på gynjouren, så vi fick en bild med oss, inte jättetydlig men vi var glada att få en bild överhuvudtaget, det är ingen självklarhet där. Man kan tyda fötter, ryggrad och huvud i alla fall :). Fantastiskt!
Ett tomt rum

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ett tomt rum

Jag är 31 år och kvinna. Lever med min man och hans sjuårige son som bor hos oss varannan vecka. Såhär ser vår göra-barn-resa ut hittills: September/Oktober 2011: Börjar försöka på egen hand. Inget händer. Oktober/November 2012: Tar kontakt med sjukvården för fertilitetsutredning. Allt går ganska fort och beskedet blir oförklarlig barnlöshet. Januari 2013: IVF nr. 1: 9 ägg, 5 befruktade genom ICSI, 3 klarar sig - ett till mig och två till frysen. Minus. April/maj 2013: Frysåterföring (FET) nr. 1. Ostimulerad cykel. Jag har tydligen ett aggressivt immunförsvar och får Prednisolon (bland annat) under ruvningen. Minus. Augusti 2013: FET nr 2. Stimulerad cykel (Progynon, Lutinus). PLUS den 3/9 2013. Fredagen den 13/9 2013: Missfall i v. 6. September, oktober, november 2013: Jag har konstanta blödningar efter missfallet. Efter många många läkarebesök och ultraljud hittas något som verkar vara en polyp. November 2013: Hysteroskopi under narkos, någon slags polypvävnad tas bort, det visar sig vara något som kommit i samband med den korta graviditeten. Januari 2014: IVF-behandling nr 2 startas, den här gången vid Linnékliniken i Uppsala. Långa protokollet. 20:e Februari 2014: Ägguthämtning. 11 ägg, 10 mogna. Befruktning sker med bladand ICSI och konventionell IVF. 8 blir befruktade. 22:a Februari 2014: Återföring av ett "tiopoängsembryo". Inga stödmediciner förutom Lutinus och Levaxin. Mars 2014: GRAVID

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela