Storken har flugit vilse...

Följ vår resa genom IVF-världen. En värld full av längtan, hormoner, hopp och förtvivlan.

Sliten

Publicerad 2015-05-26 10:42:11 i Allmänt

Jag vet inte om vi är fler som känner såhär...men jag känner att jag "måste" vara extra tacksam för vår dotter, för att hon kom efter mycket slit och verkligen inte var någon självklarhet. Därför blir det jobbigt för mig när vi är inne i en intensiv period med tänder, klängighet, hängighet och frustration. Jag hinner knappt tänka klart en enda tanke om dagarna, men när jag tänker att jag är trött, att jag tycker att det är jobbigt och att jag känner mig sliten får jag så dåligt samvete. Det känns som att jag inte får tänka så. Jag älskar att vara med min dotter, jag älskar henne över allt annat, men vissa dagar är jag helt slut. Tanken gnager att jag känner att jag skulle behöva få någon timme på egen hand (vilket jag i princip inte har haft sedan hon kom, förutom frisörbesök, tandläkarbesök och ett gynbesök). Jag får så dåligt samvete. Jag vet att det borde vara helt okej för mig, precis som för vilken annan mamma som helst, att känna att jag behöver påfyllning/återhämtning...och tillåta mig att känna mig trött och inte på topp...men ändå...hur känner ni andra IVF-föräldrar?

På torsdag kommer i alla fall min mamma och är med A medan jag får sitta hos frissan en stund. Jag längtar!

Rastlös bebis, tankar och kaffetermos

Publicerad 2015-05-11 11:29:50 i Allmänt

A sover i min famn. Hon är inne i en oerhört rastlös period och gnäller i princip dagarna igenom. Hon är bara nöjd när jag går runt och bär på henne. Vagnen kan också fungera, nu när vi har bytt till sittdelen. Förra veckan hade jag en mycket missnöjd tjej i liggvagnen när jag var ute på promenad. Jag grät nästan en skvätt när jag inser hur fort det går, liggdelen ska snart packas undan och den "riktiga" bebistiden är över. Hon har inte riktigt lärt sig sitta ännu, men det är på gång. Hon vill gärna ta sig framåt när hon ligger på mage men lyckas inte och blir arg och frustrerad. Hon är bestämd men samtidigt lugn.

Jag har tid med väldigt lite om dagarna (inte ens dricka en kopp kaffe, så nu har jag börjat med termos för att kunna ta en skvätt då och då), men jag har så många blogginlägg som bor i huvudet. När kvällen kommer och dottern sover somnar jag själv ganska kort därefter, trött efter en dags bärande, sjungande, skrattande och promenerande. Jag hoppas i alla fall på att hinna skriva ner tankarna snart. Jag tänker mycket på hur skönt det är att slippa jakten på att bli gravid, hur mitt sätt att tänka/oroa mig har ändrats sedan A kom, syskon, omgivningens åsikter, kroppen...och mycket, mycket mer. Jag hoppas på att återkomma inom kort! 

Om

Min profilbild

Ett tomt rum

Jag är 31 år och kvinna. Lever med min man och hans sjuårige son som bor hos oss varannan vecka. Såhär ser vår göra-barn-resa ut hittills: September/Oktober 2011: Börjar försöka på egen hand. Inget händer. Oktober/November 2012: Tar kontakt med sjukvården för fertilitetsutredning. Allt går ganska fort och beskedet blir oförklarlig barnlöshet. Januari 2013: IVF nr. 1: 9 ägg, 5 befruktade genom ICSI, 3 klarar sig - ett till mig och två till frysen. Minus. April/maj 2013: Frysåterföring (FET) nr. 1. Ostimulerad cykel. Jag har tydligen ett aggressivt immunförsvar och får Prednisolon (bland annat) under ruvningen. Minus. Augusti 2013: FET nr 2. Stimulerad cykel (Progynon, Lutinus). PLUS den 3/9 2013. Fredagen den 13/9 2013: Missfall i v. 6. September, oktober, november 2013: Jag har konstanta blödningar efter missfallet. Efter många många läkarebesök och ultraljud hittas något som verkar vara en polyp. November 2013: Hysteroskopi under narkos, någon slags polypvävnad tas bort, det visar sig vara något som kommit i samband med den korta graviditeten. Januari 2014: IVF-behandling nr 2 startas, den här gången vid Linnékliniken i Uppsala. Långa protokollet. 20:e Februari 2014: Ägguthämtning. 11 ägg, 10 mogna. Befruktning sker med bladand ICSI och konventionell IVF. 8 blir befruktade. 22:a Februari 2014: Återföring av ett "tiopoängsembryo". Inga stödmediciner förutom Lutinus och Levaxin. Mars 2014: GRAVID

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela