Storken har flugit vilse...

Följ vår resa genom IVF-världen. En värld full av längtan, hormoner, hopp och förtvivlan.

Kanske är jag verkligen min egen doktor

Publicerad 2015-04-30 20:20:48 i Allmänt

Okej, en snabb underlivsuppdatering. Jag har haft några bra veckor (!). Dagarna innan mens kom det krypande. Pirret, klådan "inuti". På mensdag 1 var det så dags att börja med p-piller. Med andra ord tillföra östrogen. Jag har inte känt någonting av det jobbiga nervkliet och svedan den här mensen (och jag har inte börjat med Saroten). Den lilla eksemfläck jag har har jag använt kortison på en dag. Så...jag har frågat inte bara en gång om mina problem inte kan vara hormonellt betingade eftersom de så tydligt har följt menscykeln. Jag har fått svaret att eftersom jag har fått tillbaka mensen är det inte östrogenbrist. Det kan säkert vara massor av saker som spelar in. Tiden, bland annat. Men nog tycker jag att det verkar hormonellt betingat allt...sedan kan de säga vad de vill! 

På lördag är det dags för dop. Vår lilla stora underbara tjej. Som jag älskar henne.

Skeptisk

Publicerad 2015-04-14 16:02:11 i Allmänt

Igår ringde läkaren. Jag berättade som jag har upplevt det, att jag är bättre men när jag har mens känner jag mig helt förstörd. Hon visste fortfarande inte vad det kan vara, kanske är det helt enkelt så att mitt underliv inte klarade av ett "trauma" som en förlossning är, och att det är den enda förklaring som finns. I vilket fall, så tyckte hon att jag skulle prova en medicin som heter Saroten. Det är egentligen ett antidepressivt läkemedel men i lägre doser används det mot nervsmärta. Och eftersom klåda och smärta (tydligen) är väldigt närbesläktade var det hennes tips. Sedan började hon prata om biverkningar...trötthet, dåsighet...hon sa "stå ut, det värsta är i början" och "om det blir så att du blir så trött att du ramlar omkull, snubblar eller på andra sätt inte kan ta hand om ditt barn ska du givetvis sluta ta tabletterna"...det gör mig faktiskt väldigt skeptisk...men mer om det senare! Hon tyckte också att det kunde vara idé att glesa ut mina blödningar eftersom det är då det är jobbigast, så hon skrev ut p-piller som hon tyckte jag skulle äta två kartor i sträck innan jag släpper ut mensen. 

Så...nu har jag funderat...och pratat med mannen... Och det här med Saroten känns sådär...jag funderar på att ringa imorgon och fråga om jag inte kan få börja i andra änden, alltså se hur det blir efter någon månad med p-piller och om det inte leder till nämnvärd bättring prova Saroten i sista hand...jag vill inte att sex veckor (vilket tydligen är tiden det tar innan biverkningar släpper och effekt visar sig) ska passera i dåsighet, jag vill ha varenda minut med Alvida. Och eftersom jag har fått några fler bra dagar kommer jag göra allting sämre för en tid om jag börjar med tabletterna...jag är medveten om att jag tänker kortsiktigt, men jag vill tro att eftersom det faktiskt har känts precis som vanligt vissa dagar kommer det att fortsätta bli bättre utan medicin...äh, det kanske är helt fel tänkt, men jag kände mig skeptisk och feg.

Jag har aldrig haft några direkta sjukdomar som inte haft någon förklaring, eller, jag har aldrig varit med om en så symptomatisk behandling som denna, det känns läskigt på något vis. Och jag har svårt för att inte förstå mig på kroppen...

Under de senaste veckorna har jag "övat" underlivet på beröring genom att smörja "ordentligt" och faktiskt känna efter både inuti och utanpå- det gör oftast inte ont. I början vågade jag knappt smörja in mig eftersom smärtan på något sätt etsat sig fast i minnet. Men nu går det bättre, och det gör att jag är lite mer hoppfull. Jag tror att min rädsla och smärtminne också har gjort det hela ännu värre. 

Dagar som jag trodde aldrig skulle komma

Publicerad 2015-04-08 09:53:42 i Allmänt

Jag inser när jag loggar in här att det är på tok för sällan. Kanske är det så det kommer vara, kanske kommer mer frekvent bloggande. Jag låter det vara osagt. 

Varje dag är kärlek. Vi busar, hänger med mamma/bebisgruppen, promenerar, fixar lite (med betoning på lite) hemma och pussas (mest jag då, men ändå). Igår kväll bestod de två sista vakna timmarna av en gnällande och skrikande övertrött liten tjej som tillslut somnade sittande i soffan (hon sitter inte själv alltså utan uppbullad med kuddar osv). Det är en så märkligt fantastisk känsla att först känna sig urlakad av att ingenting duger åt bebisen och sedan titta på henne där hon sitter och fullkomligt däckar av trötthet och känna hur kärleken sköljer genom kroppen. Det är kärlek som borrar sig in i ben och märg. 

Vi planerar dop. Jag gråter. Just nu står de där dagarna som jag hade börjat ställa in mig på kanske aldrig skulle komma och bultar på dörren. På fredag ska vi åka till Uppsala och hälsa på mitt jobb för första gången, tänk att det faktiskt händer. Jag kommer att gå dit och därifrån med barnvagn och bebis! Jag kommer med största sannolikhet att gråta då också. Jag är så stolt över henne och över mig själv! 

Senaste underlivsnytt är telefontid med läkaren på måndag. Just idag är det en rätt bra dag, men mensveckan för en vecka sedan var ett rent helvete. 

Om

Min profilbild

Ett tomt rum

Jag är 31 år och kvinna. Lever med min man och hans sjuårige son som bor hos oss varannan vecka. Såhär ser vår göra-barn-resa ut hittills: September/Oktober 2011: Börjar försöka på egen hand. Inget händer. Oktober/November 2012: Tar kontakt med sjukvården för fertilitetsutredning. Allt går ganska fort och beskedet blir oförklarlig barnlöshet. Januari 2013: IVF nr. 1: 9 ägg, 5 befruktade genom ICSI, 3 klarar sig - ett till mig och två till frysen. Minus. April/maj 2013: Frysåterföring (FET) nr. 1. Ostimulerad cykel. Jag har tydligen ett aggressivt immunförsvar och får Prednisolon (bland annat) under ruvningen. Minus. Augusti 2013: FET nr 2. Stimulerad cykel (Progynon, Lutinus). PLUS den 3/9 2013. Fredagen den 13/9 2013: Missfall i v. 6. September, oktober, november 2013: Jag har konstanta blödningar efter missfallet. Efter många många läkarebesök och ultraljud hittas något som verkar vara en polyp. November 2013: Hysteroskopi under narkos, någon slags polypvävnad tas bort, det visar sig vara något som kommit i samband med den korta graviditeten. Januari 2014: IVF-behandling nr 2 startas, den här gången vid Linnékliniken i Uppsala. Långa protokollet. 20:e Februari 2014: Ägguthämtning. 11 ägg, 10 mogna. Befruktning sker med bladand ICSI och konventionell IVF. 8 blir befruktade. 22:a Februari 2014: Återföring av ett "tiopoängsembryo". Inga stödmediciner förutom Lutinus och Levaxin. Mars 2014: GRAVID

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela