Storken har flugit vilse...

Följ vår resa genom IVF-världen. En värld full av längtan, hormoner, hopp och förtvivlan.

Så nära men ändå så långt bort

Publicerad 2013-11-28 07:43:01 i Allmänt

Jag tycker att det finns oerhört många "teman" att dela upp IVF-processen i, och nu syftar jag inte på den medicinska processen utan den känslomässiga delen. Jag vet inte vilken av delarna som är mest individuell, men den känslomässiga biten är i varje fall den mest privata och kan kännas svår att prata kring. Att berätta för omgivningen om sprutorna i magen varje kväll känns långt mer avdramatiserat än att berätta om hur sexlivet har blivit totalt avromantiserat och förvandlats till ren och skär produktion, eller att nässpayen under nedregleringen gör underlivet torrt som fnöske så att sex även med litervis av glidmedel är otänkbart. Nu pratar jag enbart utifrån mig själv och det här är bara ett exempel på det jag tycker är särskilt svårt med att gå igenom ofrivillig barnlöshet. Var och en bestämmer självklart vad de vill prata eller inte prata om! 

För mig känns det viktigt att fler pratar mer om ofrivillig barnlöshet och IVF (eller alternativa sätt att få barn), samtidigt är det svårt när en av de mest privata sakerna i en relation blir offentliga. Det kan också vara så att det i relationen finns olika uppfattningar om vad som är okej att dela med sig av till andra, och vad som inte är det. 

För mig är det någon slags räddning att prata om det vi går igenom och jag har inte direkt känt att det är svårt att prata om alla delar, däremot brukar jag försöka tänka på om människor vill eller behöver veta vissa saker, för att hejda mig lite i det jag berättar om. Jag tänker just nu på hur relationen förändras under processen. För oss har det varit något omgivningen frågar ganska lite om. Troligtvis för att det är väldigt privat. Samtidigt är det en stor del av hela den här resan. Att orka hålla ihop. Att orka vara rädda om varandra. För oss har det gått sådär i perioder. Det har funnits perioder då jag har funderat över beslutet att genomgå IVF, enbart på grund av att det sliter något enormt på vårt förhållande. Vi har väldigt olika sätt att hantera  sorgen och frustrationen och det har i perioder varit det svåra. Ibland kan jag sitta bredvid min man i soffan och känna hans kropp mot min, men mentalt känns det som att vi är ljusår ifrån varandra. Det kanske heller inte är konstigt, eftersom det är jag som kvinna som "utsätts" kroppsligen för alla hormoner och kroppsliga förändringar. Men även om det inte är konstigt så är det något jag har tyckt och tycker är jobbigt. Under de senaste månaderna har jag känt det väldigt tydligt. Det är inte min man som har gått på de sju (eller hur många de nu är) läkarbesöken efter missfallet. Det är inte min man som har en kropp som är helt fucked up och där hormonerna, polyperna och Gud vet allt löper amok. Det är inte min man som ser blodet varje gång han går på toaletten och som hela tiden måste tänka på infektionsrisken. Det är heller inte min man som försöker känna graviditetssymptom i två veckor efter återföringar eller ägglossning.
Det är jag.
Min man är fantastisk, det här handlar inte om det. Han gör vad han kan för att stötta. Men till slut kan han inte göra mer (vilket säkert också är mycket frustrerande för honom). Det är fortfarande min kropp, och även om han kanske önskar att han hade kunnat göra hysteroskopin istället för mig för att underlätta, så funkar det inte. 

Jag skrev ett inlägg för en tid sedan om att vi kämpar för att få ett barn tillsammans. IVF är en parbehandling, men fysiskt är det utan tvekan mest påfrestande för kvinnan. Jag tycker att vi har blivit bättre på att ta tillvara på tiden och varandra ju längre tiden har gått, för varje misslyckad återföring har vi varit "snällare med varandra". Men vi halkar givetvis snett ibland. Då är vi frustrerade, ledsna och arga på varandra istället för på situationen. Då tänker vi (vi har pratat om det, så jag vågar säga att vi tänker lika på den här punkten) på om det kommer att finnas någonting kvar av oss om det inte skulle bli några barn. 

I somras hade vi en paus mellan frysåterföringarna. Vi lade hela barngrejen åt sidan under ett par månader. Då märkte vi att vår relation blev betydligt bättre. Det var en underbar insikt, att förstå att det grå som lagt sig över oss inte var där för att stanna för gott. Det tror jag har gjort mig lite lugnare i den tunga period som har varit under hösten. Det är alldeles för många orosmoment inför, under och efter en IVF-behandling för att jag ska orka oroa mig jättemycket för relationen samtidigt. 

För mig handlar det om att hela tiden lära mig att orka leva igenom det, och förstå att det kommer bättre tider, oavsett vad som händer.

När vi är mitt uppe i att förbereda min kropp för återföring på ett eller annat sätt, eller precis har misslyckats finns det absolut ingenting i vår relation som har blivit bättre. Men konstigt nog har vi lärt oss saker under resans gång, både om varandra och oss själva. Det pratas en del i media just nu om lyckliga falska fasaden vi människor målar upp i sociala medier. Jag skulle vilja slå ett slag för den osminkade verkligheten! Det är för jävla jobbigt att drabbas av ofrivillig barnlöshet och/eller att genomgå IVF. Det spelar ingen roll om jag är under hormonbehandling eller inte, det är jävla jobbigt så länge resan pågår. Det påverkar precis allt i livet, vare sig jag vill eller inte. Visst är det positivt att vi kan dra positiva lärdomar och i perioder komma närmare varandra som par. Men det jobbiga tar inte slut för det. Kanske kan det vara jobbigt att prata om, att liksom erkänna att vi just där och då håller på att ta knäcken på varandra. Men jag tror att det är viktigt. För att det är så livet är när vi genomgår IVF. Och för att det är den osminkade sanningen. 

Jag vet inte hur andra uppfattar sina relationer under en sådan här process. Jag vet att många tycker att det är tufft, men som allt annat är det troligtvis högst individuellt. Jag vill inte på något sätt generalisera med mitt inlägg. Dela gärna med er av hur ni upplever det, både positivt och negativt!

Kram på er, och pussas med partnern :)!

Ett bättre besked

Publicerad 2013-11-27 07:58:34 i Allmänt

Jag fick träffa en ny läkare igår. En läkare som för första gången hade läst min journal innan jag klev in i undersökningsrummet. Bara det är ett så stort framsteg att jag blev smått lycklig. Det visade sig vara en van fertilitetsläkare som jag med en gång fick förtroende för. Han gjorde i vanlig ordning VUL och såg en något oregelbunden slemhinna men tyckte att det såg helt normalt ut. Han sa att det kan ta ett par cykler att få en slät slemhinna efter en hysteroskopi där man opererat bort något. Och även om den skulle förbli något oregelbunden så skulle det vara helt normalt vad jag förstod. Jag frågade varför Cytotec inte fungerade och han sa "ska jag vara ärlig så ställer jag mig frågan vad hon hade tänkt sig skulle komma ut".

Det behöver ju egentligen inte vara en hemlighet att vi bor i Gävle. Där går vi alltså på Fertilitetsmottagningen och gör våra ultraljud, blodprov och andra besök mellan äggplock och återföringar. Vi har blivit väl omhändertagna, men sedan den här jobbiga blödningshistorian startade har jag blivit "bollad med". Jag har fått olika besked från olika läkare och jag tror att det tyvärr var mest tur att polyperna upptäcktes och att jag fick ta bort dem. Det har känts svårt ibland att lita på vad läkarna säger, i synnerhet eftersom att jag varje gång har fått lämna fram en lapp där jag har skrivit ner alla datum, blödningar, läkarbesök och behandlingar sedan i augusti. Ingen har hunnit läsa min journal innan undersökningen, och det har känts lite godtyckligt. Nu håller jag alla mina tummar och tår för att läkaren jag träffade igår stannar kvar på mottagningen. Han frågade till och med om jag hade fler funderingar innan vi avslutade vårt möte. Det kändes helt fantastiskt. (Har ni inte tittat på humorklippet som heter "Inspirationsdag för felmedicinerade" med Mammas nya kille kan jag varmt rekommendera det, jag känner mig lite som dem just nu). Det blir så tydligt hur viktigt det är att få ett bra bemötande, och att inte behöva känna sig som en jobbig patient. 

Det känns otroligt skönt att få blicka framåt nu. Jag längtar efter en kropp i balans och jag hoppas på att kunna få tillbaka känslan av att vara fysiskt oh psykiskt stark innan vi startar nästa behandling. Vi har tidigare gått vid IVF-kliniken i Falun, men nu har Landstinget bytt samarbetsklinik så efter nyår ska vi istället göra behandlingar vid Carl von Linnékliniken i Uppsala. Det känns både läskigt och spännande. Jag tror att de båda klinikerna är ganska likvärdiga, men vad jag har förstått så blastocystodlar Carl von Linné inte som standard, vilket Falun gör. Vi hoppas i alla fall på att de kanske lägger till något, drar ifrån något eller hittar på något annat som gör att vi kan lyckas bättre än hittills. Nytt år, nya möjligheter sägs det. Vi hade hoppats på att 2013 skulle "bära frukt", men när så inte skett kan vi bara hoppas på att 2014 blir ett bättre år. 

Ingen kan påstå att vi inte kämpar för att få vår dröm att gå i uppfyllelse. 

Läkarbesökstisdag

Publicerad 2013-11-26 07:50:13 i Allmänt

Dags för läkarbesök idag. Jag måste medge att jag är skitnervös. Vi har sagt så många gånger att "nu kan det inte bli nåt mer trassel" men det har det blivit varje gång. Jag har i vilket fall firat mina första helt blödningsfria dagar nu, så pass blödningsfria att jag har sluppit använda binda eller trosskydd. Det är första gången sedan den 29:e augusti. F A N T A S T I S K T! 

Jag har funderat massor under mina lugna dagar, och känner att jag har massor jag vill skriva om kring detta. Så snart jag har en stund i soffan återkommer jag med fler inlägg! 

Cytotecrapport

Publicerad 2013-11-21 09:36:51 i Allmänt

Det hände INGENTING. Jag fick smärtstillande och totalt sju Cytotec som jag tog i omgångar under dagen. Ingenting kom ut. Istället var jag i princip blödningsfri för första dagen på väldigt länge. Vad är det som händer? Det är helt galet allting!

Finns det nåt värre än en finne i röven?

Publicerad 2013-11-19 13:54:28 i Allmänt

Jag syftar mest på uttrycket som en finne i röven. Om det finns något mer kraftfullt uttryck för att beskriva något irriterande, smärtsamt, lite äckligt och bökigt så är det så jag skulle vilja beskriva min kropp idag. 

Jag har varit till läkaren. Min livmoder har inte dragit ihop sig som den ska och det finns något kvar därinne sedan operationen. Vätska eller blod är oklart. Är fortsatt sjukskriven och har fått Cytotek som jag har börjat ta nu, men har två omgångar kvar under dagen. Jag fick också ett återbesök hos läkaren på tisdag om en vecka. Det enda positiva var fortfarande bra blodvärde och ingen hög snabbsänka. 

Det känns som att nåt är så jävla fel. Vad är det som händer med min kropp? Håller den på att packa ihop nu? Jag blir rädd för mina egna tankar. Jag hade tänkt att den här bloggen skulle vara en spegling av mitt liv. Lite upp och ner sådär. Den senaste tiden har det varit mest ner, och jag ber om ursäkt för bittra och/eller likgiltiga inlägg. Men det är så livet är. Och även om jag har möjlighet att tänka positivt och göra det bästa av situationen så finns inte energin till det. Jag står totalt maktlös nu när kroppen helt har spelat ut mig, och den osminkade verkligheten speglar jag här. Håll ut, det kommer bättre tider...för det gör det väl? 

Samla blöjförpackningar?

Publicerad 2013-11-18 18:43:36 i Allmänt

Jag har förstått att småbarnsföräldrar kan samla tomma blöjförpackningar för att tävla om något eller få något?! Jag har dålig koll på vilket blöjmärke det gäller, men det skulle vara lite upplyftande om samma grej gällde dambindor. Jag har under de senaste månaderna konsumerat fler bindor än under flera år av min livstid. BLÖDNINGARNA HAR BÖRJAT OM. Eller, de var inte helt borta igår, men efter operationen har de ändå varit ljusa och sparsamma...i morse var det annorlunda....det hela har tagit fart igen. Jag vet inte ur många gånger jag har sagt att jag inte orkar...och det är klart att jag orkar, men jag vet inte hur jag ska orka. 

Imorgon har jag läkartid. Igen. Jag känner mig totalt slut av det här, jag som hade hoppats att sjukskrivningen skulle bli en chans att hämta kraft och styrka inför allt som väntar. Just nu känns det helt tvärtom. Jag är så trött på det här livet.

När förklaringar uteblir

Publicerad 2013-11-14 21:30:26 i Fertilitet

Jag har inte fått så värst mycket till förklaring till varför polyper uppkommer. Det kan ha berott på en infektion i samband med missfallet. Jag har försökt läsa på lite om det hela. Jag har hållit mig till vetenskapliga sidor och vad jag förstår kan östrogen spela roll. Östrogen gör att slemhinnan växer till, och en slemhinna som växer till mycket kan då bilda polyper. Betyder det här att jag då kan ha fått polypen på grund av min behandling vid vårt senaste FET? Jag åt ju en hel del Progynon och min slemhinna har väl aldrig varit så frodig som då. Jag kommer aldrig att få veta vad det berodde på, men jag har känt mig lite deppig idag över att det skulle kunna vara så att det är en biverkning av behandlingen. 

I vilket fall som helst är det ju bra att polypen är borta, jag får försöka se det så.

Vi är oförklarligt barnlösa. Jag funderar ganska mycket på om det är så himla oförklarligt när mitt immunförsvar är aggressivt, när det finns på papper att jag har antikroppar i mitt blod som arbetar mot mina egna celler? När vi har varit i kontakt med läkarna har vi ändå fått känslan av att det skulle kunna fungera för oss att bli gravida på naturlig väg också...det må vara mikroskopiska chanser, men konstigt nog så hoppas vi. Människor i vår omgivning försöker peppa oss efter missfallet med att mena att det kan bli lättare att bli gravid efter ett missfall. Trots att jag vet att det är en sanning med modifikation så är uppenbarligen hoppet det sista som lämnar människan. Jag vill liksom se framför mig hur min livmoder nu är perfekt för ett embryo och hur det plötsligt uppdagas att jag är gravid helt naturligt (förutom den lilla detaljen att man måste ha samlag för att det ska kunna inträffa, men i tanken är jag ett par månader fram)! Jag hoppas på miraklet. På att få känna den ständiga klumpen i magen släppa och bli ett minne blott, på att få köpa mina första mammakläder och på att känna mig som en kvinna i mängden. Jag hoppas på att få slippa hormoner i tablett- sprut- och vagitorieform. Jag hoppas på att mardrömmen blir en solskenshistoria.

Det är konstigt, för vi har hoppats så många gånger förut på att det "bara ska hända", och vi har blivit besvikna varje gång. Sannolikheten att det bara händer bör vara oerhört liten, med tanke på all hjälp vi fått och det ändå inte hänt. Ändå finns den. Sannolikheten. Den som gör att vi kämpar vidare. 

Att veta att sannolikheten blir betydligt större när vi får hjälp gör att vi orkar kämpa ännu lite till.

Jag vaknade!

Publicerad 2013-11-12 13:37:31 i Allmänt

Det är en fantastisk känsla att vakna ur narkos! Jag har bara varit sövd en gång tidigare innan igår, men jag minns att det var samma befrielse då också. Däremot var det läskigare igår, då jag var "vaken" när de drog ur tuben ur halsen och satte in nån slags plutt i näsan. Riktigt obehagligt, för jag kunde inte säga något. Usch, jag får obehagskänslor bara jag tänker på det. Nog för att det är bra att vakna, men det där vill jag inte vara med om igen, jag vill inte veta vad de gör med mig utan bara vakna som om inget hade hänt. Idag har jag absolut ingen smärta i livmodern, däremot riktigt ont i halsen av den där tuben. 

Hur gick då själva hysteroskopin? Jo, ganska bra. Läkaren som opererade var innan operationen helt övertygad om att det var rester efter missfallet som gjorde problemen, och inte en polyp eller nåt sånt. Men tji fick hon, det var inga rester utan en polyp. Hon beskrev det som att slemhinnan var typ lite bucklig. Det tog hon bort och skickade på analys. Svaret kommer om några veckor. Annars såg det fint ut. Så långt bra, alltså. Däremot var läkaren inte så säker på att det är polypen som har orsakat mina bekymmer med blödningar utan trodde att det kunde vara en hormon/ägglossningsrubbning som jag kan komma att behöva hormonbehandling för...jag orkar inte ens tänka tanken på att blödningarna kommer att fortsätta. I vilket fall, så ska jag ringa om två veckor om jag inte är blödningsfri. Blödningarna efter ingreppet ska normalt sluta om några dagar sa hon. 

Jag hoppas av hela mitt hjärta att detta är slutet på den här blodiga historien. Det är lätt att ge upp i tanken när det hela tiden kommer nya "teorier" och "om" eller "om inte". 

Med operationskläder

Publicerad 2013-11-11 10:29:23 i Allmänt

Måndag. Jag ligger i en sjukhussäng iklädd exotiska operationskläder. Från början skulle jag opereras imorgon men tiden blev flyttad till idag. Jag är skitnervös! Magen bubblar, och jag känner att nervositeten hade kunnat få visa sig på nåt annat sätt än just bubblig mage...med tanke på själva operationsförfarandet liksom...

När livet skaver...

Publicerad 2013-11-07 19:51:48 i Allmänt

Jag är hemma och tar det lugnt. Alldeles exakt precis vad jag behöver, kan jag konstatera. Har sovit i 12 timmar, promenerat, målat naglarna och mer som får mig att må lite bättre. Sjukhuset ringde tidigare idag och ville ändra operationsdagen till måndag istället. Så får det bli. 

Det är en sån där dag när frågorna gnager...tänk om de ser något i livmodern som inte alls är bra...hur kommer nästa behandling bli...tänk om vi aldrig lyckas...

Äh, ni vet, det är en sån där dag när jag funderar över sånt som är omöjligt att få svar på just nu. Det är en dag då livet skaver.

Dagens läkarbesök

Publicerad 2013-11-05 19:07:49 i Allmänt

Det resulterade i en operationstid (hysteroskopi) på tisdag om en vecka och två veckors sjukskrivning!

Jag hade förberett mig noga inför besöket och kände mig nervös och orolig för att få vända hem med ordinationen att vänta. Jag hade till och med gjort en lista med alla datum, läkarbesök och blödningsstatus (kalla mig tant). På Fertilitetsmottagningen var det kaos på grund av att de testade en ny ultraljudsapparat, så jag fick vänta länge. När jag väl kom in och hade gjort ett grav.test (negativt) så hann jag inte säga så många ord förrän jag bröt ihop. Det gjordes ultraljud och togs cellprov, och eftersom den nya apparaten skulle testas var det tre läkare som skulle testa...det såg "bra ut" tyckte två av läkarna. Den tredje såg någonting i livmodern som hon ville titta extra på så hon gjorde en spolning. Där såg hon något som hon trodde var en polyp! Kors i taket, ÄNTLIGEN kanske vi får en förklaring till det här helvetet. Hon sa att det talar för att det är en polyp, alternativt rester från missfallet som sitter "hårt", men oavsett vilket ville hon boka in mig för en hysteroskopi för att titta närmare och ta bort det. Hon sa att polypen kan ha kommit på grund av en infektion i samband med missfallet. 

Sjukskrivningen fick jag för att kunna läka ihop lite i själen, det känns skönt. Och det känns bra att få hysteroskopin också, mentalt blir det lite som att "städa bort" det gamla och ta nya tag. Givetvis blir det också skönt att få ett svar på vad det är för något därinne som ställer till det. 

Så på tisdag är det då dags att skrubba sig med Descutan och sova en stund. Lite läskigt, men bra.

Det kommer att bli bättre!

Det finns bra dagar...

Publicerad 2013-11-03 13:09:27 i Allmänt

...och det finns dåliga dagar. Idag är en dålig dag. Det känns som att mina hormoner spelar ut mig helt och hållet. Allting känns helt upp och ned. Jag pallade inte att följa med på barnkalaset idag. Dels blöder jag massor och har rätt ont, dels klarar jag inte av att se tio små barn och veta att jag är den enda på plats som inte har upplevt det. Jag känner mig liten idag. 

Igår var vi på ett annat barnkalas. Eller, vi kunde inte komma på det "riktiga" kalaset utan åkte dit som eftersläntrare igår. Det går alltid lite bättre att hålla modet uppe när det är lite lugnare tillställningar och lite färre små barn. Igår var det en sjuåring vi gratulerade så det kändes okej. I vilket fall, så frågade våra vuxna vänner oss lite om hur det går för oss osv. Jag började gråta, men försökte skärpa till mig. Jag uppskattar verkligen när människor runt omkring oss frågar hur vi har det, så jag blir så arg på mig själv när gråten bara kommer. Då känns det som att jag på något sätt skrämmer bort frågorna, många tycker ju att det blir en ganska jobbig situation när någon plötsligt börjar gråta. Men som sagt, jag skärpte till mig. Det blev ett bra samtal och jag tror att de märkte att vi uppskattade deras omtanke. Men det är så otroligt svårt att beskriva hur det egentligen är och känns allting. 

Jag känner mig arg idag. Jag skrev lite om detta i ett tidigare inlägg så ni får ursäkta om jag upprepar mig (push play). Jag är arg på hur detta begränsar mig. Lev som vanligt. Det är rådet vi har fått, och säkert många med oss. Jag har frågat det förut, hur ska vi kunna leva som vanligt när ingenting är som det brukar? Vi har inte haft sex på fyra månader till exempel. För att det har varit totalt omöjligt med tanke på blödningarna. Vi väljer ibland bort aktiviteter under ett försök för att det är jobbigt bara att ta sig ur sängen. Mellan behandlingar och försök är vår högsta önskan att få börja om med en ny behandling eller återföring samtidigt som jag bävar för att utsätta kroppen som redan innan är totalt i olag. Att binda upp sig på någon aktivitet under en termin känns onödigt eftersom ett flertal tillfällen kommer gå bort på grund av hormonfyllt psyke, äggfylld mage eller sorgfyllt hjärta. Jag vet, det är tokigt tänkt. Fånga dagen, lev nu och allt det där. Men just idag förstår jag inte hur det skulle kunna vara på något annat sätt. Jag har märkt att en del människor i min omgivning tror att vi liksom lägger det hela åt sidan mellan behandlingar/återföringar. Tänk om de visste hur fel de har. Tänk om det på något sätt skulle gå att förklara exakt hur mycket det här påverkar hela livet, hela tiden. Å vad jag hoppas på att det kommer att vara värt det! 

Det är en dålig dag idag bara. Det kommer bättre.

Äntligen helg!

Publicerad 2013-11-01 16:28:57 i Allmänt

Fredag är nåt speciellt ändå, om man har ett måndag-fredagarbete. Pust, vad långa veckorna är! I helgen blir det barnkalas gånger två, jag laddar upp mentalt. Alla som kommer att vara på kalasen har barn. Utom jag. 

Jag läste Kristian Gidlunds bok för en tid sedan. Han skriver såhär:
Jag bryr mig inte om hur mycket livserfarenhet den här processen kommer att ge mig. Jag bryr mig inte om hur mogen och insiktsfull jag kommer att bli. Och jag bryr mig inte om hur jag kommer att värdesätta livet annorlunda när allt det här är över. Jag bad aldrig att få vara med om detta. Därför är det orättvist. 
                         I Kroppen min s. 79

Missförstå mig inte, han hade en sjukdom som tyvärr tog hans liv och jag vill på inget sätt mena att vi är i samma situation. Men just de där meningarna kan appliceras på andra jobbiga situationer i livet. Orättvist, det är vad det är!

Trevlig helg alla! Kram på er!

Om

Min profilbild

Ett tomt rum

Jag är 31 år och kvinna. Lever med min man och hans sjuårige son som bor hos oss varannan vecka. Såhär ser vår göra-barn-resa ut hittills: September/Oktober 2011: Börjar försöka på egen hand. Inget händer. Oktober/November 2012: Tar kontakt med sjukvården för fertilitetsutredning. Allt går ganska fort och beskedet blir oförklarlig barnlöshet. Januari 2013: IVF nr. 1: 9 ägg, 5 befruktade genom ICSI, 3 klarar sig - ett till mig och två till frysen. Minus. April/maj 2013: Frysåterföring (FET) nr. 1. Ostimulerad cykel. Jag har tydligen ett aggressivt immunförsvar och får Prednisolon (bland annat) under ruvningen. Minus. Augusti 2013: FET nr 2. Stimulerad cykel (Progynon, Lutinus). PLUS den 3/9 2013. Fredagen den 13/9 2013: Missfall i v. 6. September, oktober, november 2013: Jag har konstanta blödningar efter missfallet. Efter många många läkarebesök och ultraljud hittas något som verkar vara en polyp. November 2013: Hysteroskopi under narkos, någon slags polypvävnad tas bort, det visar sig vara något som kommit i samband med den korta graviditeten. Januari 2014: IVF-behandling nr 2 startas, den här gången vid Linnékliniken i Uppsala. Långa protokollet. 20:e Februari 2014: Ägguthämtning. 11 ägg, 10 mogna. Befruktning sker med bladand ICSI och konventionell IVF. 8 blir befruktade. 22:a Februari 2014: Återföring av ett "tiopoängsembryo". Inga stödmediciner förutom Lutinus och Levaxin. Mars 2014: GRAVID

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela