Storken har flugit vilse...

Följ vår resa genom IVF-världen. En värld full av längtan, hormoner, hopp och förtvivlan.

Barnmorskebesök

Publicerad 2014-07-23 15:48:27 i Allmänt

Sista dagen i vecka 24 (23+6) idag, imorgon ny vecka igen, och idag har vi varit till barnmorskan. För min egen skull dokumenterar jag lite här. Bra hb, bra blodsocker, blodtryck 105/65, SF-mått 24 cm (även om det inte säger mig just så mycket så var det normalt) och ingen viktuppgång sedan sist som var i vecka 21 om jag inte minns fel. Hjärtljuden fick vi höra idag också, underbart! Det känns lite mer verkligt nu allting, särskilt när jag hämtade posten och hade fått ett "Hej blivande förälder" brev från Försäkringskassan. 

Bloggtorka

Publicerad 2014-07-15 15:38:46 i Allmänt

Jag har verkligen varit dålig på att uppdatera på sistone. Snart har jag semester och det känns förbaskat skönt. Jag hoppas på att den här sommaren blir lycklig och full av njutning. Våra två tidigare sommarsemestrar har handlat mycket om att kravla sig upp för att orka ta nya tag, nu hoppas jag att det blir annorlunda. Jag känner mig trött och ofta lite frustrerad just för att jag inte kan köra på riktigt som tidigare. Samtidigt är det världens härligaste känsla, och det är den jag hoppas få leva ut under semestern. 

I övermorgon går vi in i vecka 24 (23+0), det känns helt ofattbart. Bebisen rör sig massor, jag kommer på mig själv med att ofta sitta med en hand på magen och fundera på hur h*n har det därinne. Och ja, något annat "arbetsnamn" än Bebisen har vi inte. Men jag tycker det är mycket passande :).

Värme och symptom

Publicerad 2014-07-09 07:24:50 i Allmänt

Imorgon går vi in i vecka 23 (22+0). Tiden går fortfarande ganska sakta, men så kanske det alltid är när man väntar på/längtar efter något. Om två veckor ska vi till barnmorskan igen. Mäta magen och lyssna på hjärtljud. Jag längtar! Då har jag dessutom semester, som jag ser fram emot det! Det har varit massor av strul i tågtrafiken senaste månaden och jag känner mig sliten trots att jag har varit ledig någon dag då och då. Nu när värmen har kommit känner jag mig ilsken också, jag tål inte värme särskilt bra, och det har visat sig att jag tål den ännu mindre bra som gravid. Jag behöver bada när det är varmt, annars tycker jag att 20 grader är fullt tillräckligt. Men en och en halv vecka till ska jag nog klara av att härda ut.

Jag tänkte att det är dags för en "gravidsymptomuppdatering"...men den kommer inte bli särskilt innehållsrik...Förutom ett lite hetare temperament och ökade flytningar har jag inga symptom...magen har ju vuxit lite nu och jag känner rörelser, men i övrigt mår jag verkligen precis som vanligt. Lite långsammare, möjligtvis. Den här perioden "ska" väl, enligt barnmorskor och experter vara den bästa under graviditeten, så jag känner mig nöjd. Det var läskigare att må bra under den period som "brukar" vara den jobbiga. Oron gnager, jag oroar mig för något varje dag. Men lite bättre än tidigare går det allt! 

En bloggerska jag följer har fått sin IVF-bebis i dagarna. Helt fantastiskt! Jag blir tårögd varje gång jag tänker på det. Det blir så verkligt på något sätt att det faktiskt är möjligt att det kommer ut en färdig bebis efter en sådan här karusell. Jag har fortfarande svårt att förstå. 

Vecka 22 (21+0)

Publicerad 2014-07-03 16:07:40 i Allmänt

Ny vecka idag. Jag känner mig lite tröttare i kroppen än vanligt, så det kanske är nu jag kommer börja känna mig gravid. Cykelturerna till och från tågstationen går långsammare nu än tidigare, allt känns lite trögare liksom. Jag har även sötsug deluxe. På vägen till tåget var jag på vippen att köpa en chokladbit, men jag klarade av att hålla mig. Jag kom då att tänka på ett tips jag läste i Ebbas gravidbok om att ersätta chokladen med Nutella. Det skulle nog kunna funka, så vid nästa matinköp ska jag inhandla en stor burk! 

Om

Min profilbild

Ett tomt rum

Jag är 31 år och kvinna. Lever med min man och hans sjuårige son som bor hos oss varannan vecka. Såhär ser vår göra-barn-resa ut hittills: September/Oktober 2011: Börjar försöka på egen hand. Inget händer. Oktober/November 2012: Tar kontakt med sjukvården för fertilitetsutredning. Allt går ganska fort och beskedet blir oförklarlig barnlöshet. Januari 2013: IVF nr. 1: 9 ägg, 5 befruktade genom ICSI, 3 klarar sig - ett till mig och två till frysen. Minus. April/maj 2013: Frysåterföring (FET) nr. 1. Ostimulerad cykel. Jag har tydligen ett aggressivt immunförsvar och får Prednisolon (bland annat) under ruvningen. Minus. Augusti 2013: FET nr 2. Stimulerad cykel (Progynon, Lutinus). PLUS den 3/9 2013. Fredagen den 13/9 2013: Missfall i v. 6. September, oktober, november 2013: Jag har konstanta blödningar efter missfallet. Efter många många läkarebesök och ultraljud hittas något som verkar vara en polyp. November 2013: Hysteroskopi under narkos, någon slags polypvävnad tas bort, det visar sig vara något som kommit i samband med den korta graviditeten. Januari 2014: IVF-behandling nr 2 startas, den här gången vid Linnékliniken i Uppsala. Långa protokollet. 20:e Februari 2014: Ägguthämtning. 11 ägg, 10 mogna. Befruktning sker med bladand ICSI och konventionell IVF. 8 blir befruktade. 22:a Februari 2014: Återföring av ett "tiopoängsembryo". Inga stödmediciner förutom Lutinus och Levaxin. Mars 2014: GRAVID

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela