Storken har flugit vilse...

Följ vår resa genom IVF-världen. En värld full av längtan, hormoner, hopp och förtvivlan.

Kanske är jag verkligen min egen doktor

Publicerad 2015-04-30 20:20:48 i Allmänt

Okej, en snabb underlivsuppdatering. Jag har haft några bra veckor (!). Dagarna innan mens kom det krypande. Pirret, klådan "inuti". På mensdag 1 var det så dags att börja med p-piller. Med andra ord tillföra östrogen. Jag har inte känt någonting av det jobbiga nervkliet och svedan den här mensen (och jag har inte börjat med Saroten). Den lilla eksemfläck jag har har jag använt kortison på en dag. Så...jag har frågat inte bara en gång om mina problem inte kan vara hormonellt betingade eftersom de så tydligt har följt menscykeln. Jag har fått svaret att eftersom jag har fått tillbaka mensen är det inte östrogenbrist. Det kan säkert vara massor av saker som spelar in. Tiden, bland annat. Men nog tycker jag att det verkar hormonellt betingat allt...sedan kan de säga vad de vill! 

På lördag är det dags för dop. Vår lilla stora underbara tjej. Som jag älskar henne.

Kommentarer

Postat av: Hille

Publicerad 2015-05-09 18:54:23

Hej! Det var en sån lättnad att hitta din blogg! Har känt mig så himla ensam i det jag går igenom nu, vi hade försökt i 14 månader när vi gick på vårt första möte på fertilitetsutredningen, 3 dagar senare kon chocken, jag var gravid, avbokade vårt andra besök på ivf kliniken och fick få veta att Tsh redan var förhöjt... Levaxin sattes in, veckorna gick och jag hade hela tiden en känsla att det skulle skita sig, och så kom det i vecka 10, missfallet som ledde till hur många besök på gyn som helst mina rester låg hela tiden några mm under måttet för skrapning, någon läkare sa detta fixar kroppen själv, det är skonsammare, mensen kommer snart.. Osv.., jag litade inte på dem, min kropp hade ju inte klarat något själv hittils... 7 veckor med blödningar och till slut en läkare som skrev remiss för hysteroskopi... Som sker nu på måndag... Känner på mig att de kommer hitta en polyp eller myom, även om de tror missfalls rest .., så skönt att få läsa din blogg och se att det faktiskt kan bli barn trots allt elände även pm jag just nu inte vet om jag psykiskt klarar av att hå igenom detta igen.,,,

Svar: Välkommen hit :)! Jag är som du märker inte jätteaktiv i mitt bloggande för tillfället, men det värmer när du skriver att du tycker den tillför något! Jag vet exakt hur ensamheten, frustrationen och sorgen känns - även om det såklart är individuellt också.

Hoppas att hysteroskopin går bra, och jag håller alla tummar för att du når målet - bebis! Det finns hopp (även om jag själv mest blev förbannad av sådana kommentarer när livet var jobbigt så är den sovande bebisen här bredvid ett tydligt bevis - det finns hopp!) kram till dig och lycka till!
Ett tomt rum

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ett tomt rum

Jag är 31 år och kvinna. Lever med min man och hans sjuårige son som bor hos oss varannan vecka. Såhär ser vår göra-barn-resa ut hittills: September/Oktober 2011: Börjar försöka på egen hand. Inget händer. Oktober/November 2012: Tar kontakt med sjukvården för fertilitetsutredning. Allt går ganska fort och beskedet blir oförklarlig barnlöshet. Januari 2013: IVF nr. 1: 9 ägg, 5 befruktade genom ICSI, 3 klarar sig - ett till mig och två till frysen. Minus. April/maj 2013: Frysåterföring (FET) nr. 1. Ostimulerad cykel. Jag har tydligen ett aggressivt immunförsvar och får Prednisolon (bland annat) under ruvningen. Minus. Augusti 2013: FET nr 2. Stimulerad cykel (Progynon, Lutinus). PLUS den 3/9 2013. Fredagen den 13/9 2013: Missfall i v. 6. September, oktober, november 2013: Jag har konstanta blödningar efter missfallet. Efter många många läkarebesök och ultraljud hittas något som verkar vara en polyp. November 2013: Hysteroskopi under narkos, någon slags polypvävnad tas bort, det visar sig vara något som kommit i samband med den korta graviditeten. Januari 2014: IVF-behandling nr 2 startas, den här gången vid Linnékliniken i Uppsala. Långa protokollet. 20:e Februari 2014: Ägguthämtning. 11 ägg, 10 mogna. Befruktning sker med bladand ICSI och konventionell IVF. 8 blir befruktade. 22:a Februari 2014: Återföring av ett "tiopoängsembryo". Inga stödmediciner förutom Lutinus och Levaxin. Mars 2014: GRAVID

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela