Storken har flugit vilse...

Följ vår resa genom IVF-världen. En värld full av längtan, hormoner, hopp och förtvivlan.

När ord inte finns

Publicerad 2014-04-23 21:35:23 i Allmänt

Jag läser några IVF-bloggar. Bland annat läser jag en blogg som skrivs av en tjej i min hemstad. Jag känner inte tjejen, men jag tittar in på hennes blogg nästan dagligen och har en sån där speciell känsla för det som inte går att ta på. Jag tror det beror på hennes öppenhet för allt som händer i hennes liv. Hur som helst så fick hon sin son för tidigt, i vecka 26 eller däromkring om jag inte missminner mig. En pytteliten bebis som har kämpat sig större och starkare dag för dag. En månad och tio dagar ung fick han tarmvred och opererades, men efter alla möjliga insatser orkade han inte leva vidare. 

Jag grinade när jag läste hennes inlägg och känner mig så tagen av det att jag är tvungen att skriva om det här. Det finns inga ord för det. Och det blir en elak påminnelse om att garantier aldrig finns. Det säger också något om att livet aldrig blir rättvist för vissa människor. Att påstå att det kommer sol efter regn för någon som har haft det tufft en längre tid känns plötsligt lögnaktigt på något sätt, det här är ett hemskt bevis på att vissa aldrig drabbas tillräckligt. 

Mina tankar går till henne och hennes familj ikväll. Det finns inga ord. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ett tomt rum

Jag är 31 år och kvinna. Lever med min man och hans sjuårige son som bor hos oss varannan vecka. Såhär ser vår göra-barn-resa ut hittills: September/Oktober 2011: Börjar försöka på egen hand. Inget händer. Oktober/November 2012: Tar kontakt med sjukvården för fertilitetsutredning. Allt går ganska fort och beskedet blir oförklarlig barnlöshet. Januari 2013: IVF nr. 1: 9 ägg, 5 befruktade genom ICSI, 3 klarar sig - ett till mig och två till frysen. Minus. April/maj 2013: Frysåterföring (FET) nr. 1. Ostimulerad cykel. Jag har tydligen ett aggressivt immunförsvar och får Prednisolon (bland annat) under ruvningen. Minus. Augusti 2013: FET nr 2. Stimulerad cykel (Progynon, Lutinus). PLUS den 3/9 2013. Fredagen den 13/9 2013: Missfall i v. 6. September, oktober, november 2013: Jag har konstanta blödningar efter missfallet. Efter många många läkarebesök och ultraljud hittas något som verkar vara en polyp. November 2013: Hysteroskopi under narkos, någon slags polypvävnad tas bort, det visar sig vara något som kommit i samband med den korta graviditeten. Januari 2014: IVF-behandling nr 2 startas, den här gången vid Linnékliniken i Uppsala. Långa protokollet. 20:e Februari 2014: Ägguthämtning. 11 ägg, 10 mogna. Befruktning sker med bladand ICSI och konventionell IVF. 8 blir befruktade. 22:a Februari 2014: Återföring av ett "tiopoängsembryo". Inga stödmediciner förutom Lutinus och Levaxin. Mars 2014: GRAVID

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela