Storken har flugit vilse...

Följ vår resa genom IVF-världen. En värld full av längtan, hormoner, hopp och förtvivlan.

Tid

Publicerad 2014-04-23 07:18:23 i Allmänt

Idag ska vi på inskrivning hos barnmorskan. Det känns märkligt. Mest för att jag inte vågar tro att jag är gravid fortfarande. Men det ska såklart också bli spännande. Jag har en förhoppning om att det ska kännas lite mer verkligt efter besöket, men samtidigt vet jag att inget är förändrat när jag går därifrån-det kommer ju inte bli något ultraljud eller så. 

Det är konstigt ändå, när vi gjorde det tidiga ultraljudet och blev ombedda att ta kontakt med mödravården kändes det som en evighet till idag. Varenda liten liten milstolpe räknas och trots att dagar och veckor SNIGLAR sig fram så är vi här nu. 10+5 idag och träff med barnmorskan...något som har känts så avlägset att jag har trott att jag aldrig ska få uppleva det är nu verklighet, hur det än går fortsättningsvis. 

Eftersom jag har 11 mil enkel resa till jobbet och vårt besök är kl. 11 är jag ledig idag, så i eftermiddag ska jag träffa en god vän över en gofika. Jag hoppas att detta blir en bra dag! 

Kommentarer

Postat av: Katarina

Publicerad 2014-04-23 08:57:12

Vill bara säga att din blogg ger mig hopp, är på ruvardag 3 i min första IVF och pendlar mellan hopp och förtvivlan.

Svar: Vad bra att den gör det! Jag håller verkligen tummarna för att du blir gravid, och jag vet exakt hur vedervärdigt pendlandet mellan hopp och förtvivlan är. Att ruva är ett verkligt speciellt fenomen som man inte kan föreställa sig innan man har gått igenom det.
Ett tomt rum

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ett tomt rum

Jag är 31 år och kvinna. Lever med min man och hans sjuårige son som bor hos oss varannan vecka. Såhär ser vår göra-barn-resa ut hittills: September/Oktober 2011: Börjar försöka på egen hand. Inget händer. Oktober/November 2012: Tar kontakt med sjukvården för fertilitetsutredning. Allt går ganska fort och beskedet blir oförklarlig barnlöshet. Januari 2013: IVF nr. 1: 9 ägg, 5 befruktade genom ICSI, 3 klarar sig - ett till mig och två till frysen. Minus. April/maj 2013: Frysåterföring (FET) nr. 1. Ostimulerad cykel. Jag har tydligen ett aggressivt immunförsvar och får Prednisolon (bland annat) under ruvningen. Minus. Augusti 2013: FET nr 2. Stimulerad cykel (Progynon, Lutinus). PLUS den 3/9 2013. Fredagen den 13/9 2013: Missfall i v. 6. September, oktober, november 2013: Jag har konstanta blödningar efter missfallet. Efter många många läkarebesök och ultraljud hittas något som verkar vara en polyp. November 2013: Hysteroskopi under narkos, någon slags polypvävnad tas bort, det visar sig vara något som kommit i samband med den korta graviditeten. Januari 2014: IVF-behandling nr 2 startas, den här gången vid Linnékliniken i Uppsala. Långa protokollet. 20:e Februari 2014: Ägguthämtning. 11 ägg, 10 mogna. Befruktning sker med bladand ICSI och konventionell IVF. 8 blir befruktade. 22:a Februari 2014: Återföring av ett "tiopoängsembryo". Inga stödmediciner förutom Lutinus och Levaxin. Mars 2014: GRAVID

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela