Storken har flugit vilse...

Följ vår resa genom IVF-världen. En värld full av längtan, hormoner, hopp och förtvivlan.

Kallas det krämpa?

Publicerad 2014-08-06 11:01:08 i Allmänt

Förutom att jag förra veckan hade en lätt traumatisk upplevelse av förstoppning så har jag verkligen inte haft några gravidkrämpor. Jag får lite sammandragningar när jag tar längre promenader, men det räknar jag liksom inte som en krämpa...under mina snart 32 år har jag aldrig haft problem med någon av mina visdomständer. Jag har förstått att tandkött och tänder är lite extra känsligt under en graviditet, och nu sitter jag här med en ond inflammation i tandköttet runt en av visdomständerna. Idag har jag en tid hos tandläkaren som ska hjälpa mig att spola rent runt den. 

Det är på något sätt komiskt att jag som har bakterier som min största "gravidfobi" (egentligen annars också, men just bakterier i mat och så har blivit ännu "farligare" nu) får bekymmer som handlar om just det...hur som helst, så tror jag att ett besök hos tandis kan göra susen, det är nog ingen elak inflammation och hade jag inte varit gravid hade jag gett det lite mer tid med egna sköljningar osv. Men att få lite extra hjälp på traven just nu skadar nog inte. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ett tomt rum

Jag är 31 år och kvinna. Lever med min man och hans sjuårige son som bor hos oss varannan vecka. Såhär ser vår göra-barn-resa ut hittills: September/Oktober 2011: Börjar försöka på egen hand. Inget händer. Oktober/November 2012: Tar kontakt med sjukvården för fertilitetsutredning. Allt går ganska fort och beskedet blir oförklarlig barnlöshet. Januari 2013: IVF nr. 1: 9 ägg, 5 befruktade genom ICSI, 3 klarar sig - ett till mig och två till frysen. Minus. April/maj 2013: Frysåterföring (FET) nr. 1. Ostimulerad cykel. Jag har tydligen ett aggressivt immunförsvar och får Prednisolon (bland annat) under ruvningen. Minus. Augusti 2013: FET nr 2. Stimulerad cykel (Progynon, Lutinus). PLUS den 3/9 2013. Fredagen den 13/9 2013: Missfall i v. 6. September, oktober, november 2013: Jag har konstanta blödningar efter missfallet. Efter många många läkarebesök och ultraljud hittas något som verkar vara en polyp. November 2013: Hysteroskopi under narkos, någon slags polypvävnad tas bort, det visar sig vara något som kommit i samband med den korta graviditeten. Januari 2014: IVF-behandling nr 2 startas, den här gången vid Linnékliniken i Uppsala. Långa protokollet. 20:e Februari 2014: Ägguthämtning. 11 ägg, 10 mogna. Befruktning sker med bladand ICSI och konventionell IVF. 8 blir befruktade. 22:a Februari 2014: Återföring av ett "tiopoängsembryo". Inga stödmediciner förutom Lutinus och Levaxin. Mars 2014: GRAVID

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela