Storken har flugit vilse...

Följ vår resa genom IVF-världen. En värld full av längtan, hormoner, hopp och förtvivlan.

Dåligt med uppdateringar

Publicerad 2014-10-08 20:07:02 i Allmänt

Livet springer förbi liksom...Imorgon vecka 36 (35+0) och jag är tjock. Besöket hos bm i måndags gick bra, det verkar fint i kulan. Jag har svullna händer och fötter och fått lägga vigselringen åt sidan nu. Jag har svårt att sova om nätterna, är uppe och kissar och har svårt att hitta en skön ställning att sova i. Fortfarande är bebisen lugn om nätterna, så det är inte den som gör det sömnlöst för mig. Efter denna vecka har jag två veckor kvar att jobba, det känns både som en evighet och samtidigt väldigt kort. 

Vi är inte riktigt klara med förberedelserna här hemma, men det allra viktigaste som babyskydd, säng och sängkläder och lite kläder är under kontroll. Overall och lite andra ytterkläder är det som fattas. Vagnen hoppas vi kommer senast om ett par veckor. Jösses vilken konstig tanke det är att vi verkligen väntar på en ny familjemedlem. Kanske borde jag ha vant mig vid tanken vid det här laget, men jag kommer nog inte tro på det förrän jag ser en levande bebis. Och vad jag har förstått är det svårt att förstå då också. 

GBS:en då...Bm tyckte inte att jag behöver lämna en odling till. Själv står jag i valet och kvalet. Ska jag försöka stånga mig till en "sista" odling, eller ska jag försöka lita till bm:s bedömning? Hon menade att den sista odlingen var "helt ren" och att det var väldigt bra...jag tänker dock att eftersom det har en tendens att komma tillbaka kan ju läget vara annorlunda nu...mannen, som är lite lugnare än jag, tycker att jag nog ska kunna lita på barnmorskan...jag vet verkligen inte hur jag ska göra. Någonstans vill jag ju också kunna lita på vården...men det är så svårt...

Kommentarer

Postat av: Annika

Publicerad 2014-10-09 08:48:44

Herregud, nu är det nära!!! Pirrigt! Jag kollade igenom mina gravidbilder och filmer på magen igår, men det är ändå lite svårt att fatta hur det kändes då. Tungt, buffigt och härligt. Det är fortfarande konstigt att inte ha en stor rund mage att klappa - nu känner jag mest efter om deghullet har minskat nåt (och det har det).

Ska ge dig tips på de två bästa sakerna vi köpt till bebisen:
1. babynest. Gosigt och säkert sätt att ha bebisen sovandes i er säng. Dessutom lätt att flytta och de första veckorna skyfflade vi runt babynestet vart än Hilma var. I soffan, i sängen, i altansoffan, på golvet osv. Min mamma sydde ett men det finns massa fina på Blocket. H sover fortfarande i sitt - nu ligger det i hennes säng hela tiden.

2. Spädbarnssits till tripptrappstol. Tror det heter Newborn set. En babysitter som man fäster på stolen så att bebisen sitter med vid bordet i samma höjd som alla andra redan från början. I vår familj har det varit bra för alla, H har vant sig vid att vi är en stor familj, barnen har fått jättebra kontakt med henne eftersom det framför allt är under måltiderna de träffar henne och hon kan kommunicera med dem på sina villkor. Och J och jag slipper böja oss ner hela tiden - sitter man på en vanlig stol är man i perfekt höjd för att busa, pussa, sjunga och hålla fram leksaker. Man har den ett halvår, så den säljs ofta på Blocket. Köp köp köp säger jag! J var skeptisk först men insåg direkt att det var bärsta bästa grejen.

Vill se bild på magen!

Kram

Annika

Svar: Ja, så konstigt och spännande och läskigt och allt på samma gång! :) jag ska se till att lägga upp en magbild ikväll :).

Tack för tipsen, det är toppen. Ett babynest har vi faktiskt införskaffat, men en spädbarnssits visste jag inte ens fanns, så det ska jag kolla upp!
Kram
Ett tomt rum

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ett tomt rum

Jag är 31 år och kvinna. Lever med min man och hans sjuårige son som bor hos oss varannan vecka. Såhär ser vår göra-barn-resa ut hittills: September/Oktober 2011: Börjar försöka på egen hand. Inget händer. Oktober/November 2012: Tar kontakt med sjukvården för fertilitetsutredning. Allt går ganska fort och beskedet blir oförklarlig barnlöshet. Januari 2013: IVF nr. 1: 9 ägg, 5 befruktade genom ICSI, 3 klarar sig - ett till mig och två till frysen. Minus. April/maj 2013: Frysåterföring (FET) nr. 1. Ostimulerad cykel. Jag har tydligen ett aggressivt immunförsvar och får Prednisolon (bland annat) under ruvningen. Minus. Augusti 2013: FET nr 2. Stimulerad cykel (Progynon, Lutinus). PLUS den 3/9 2013. Fredagen den 13/9 2013: Missfall i v. 6. September, oktober, november 2013: Jag har konstanta blödningar efter missfallet. Efter många många läkarebesök och ultraljud hittas något som verkar vara en polyp. November 2013: Hysteroskopi under narkos, någon slags polypvävnad tas bort, det visar sig vara något som kommit i samband med den korta graviditeten. Januari 2014: IVF-behandling nr 2 startas, den här gången vid Linnékliniken i Uppsala. Långa protokollet. 20:e Februari 2014: Ägguthämtning. 11 ägg, 10 mogna. Befruktning sker med bladand ICSI och konventionell IVF. 8 blir befruktade. 22:a Februari 2014: Återföring av ett "tiopoängsembryo". Inga stödmediciner förutom Lutinus och Levaxin. Mars 2014: GRAVID

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela