Storken har flugit vilse...

Följ vår resa genom IVF-världen. En värld full av längtan, hormoner, hopp och förtvivlan.

Lite dokumentation

Publicerad 2014-09-19 10:46:51 i Allmänt

Jag har nyss varit till bm och ska nu åka till jobbet. För minnets skull behöver jag skriva ner lite. 

Bebisen ligger med huvudet neråt men är inte fixerad. Pulsen var 140, mitt blodtryck hade gått upp något, till 120/80 men det var helt normalt tyckte bm. Jag har ett halvt kilo kvar tills jag spränger 10 kilo-strecket (om det nu är ett streck...) i viktuppgång. Jag hoppas hoppas att det inte blir så många kilo till, men kan tänka mig att det lätt kan springa iväg de sista veckorna, särskilt med tanke på att jag känner mig svullen och "vattnig" på kvällarna redan nu. Tillväxtkurvan hade planat ut något, men bm menade att det allra första måttet kan vara lite missvisande eftersom bebisar har så gott om plats att de nästan kan ligga raklånga då. Vår bebis ligger just nu ganska exakt på den gröna "mittemellankurvan". Jag ska försöka att lita på bm och inte oroa mig över att det planat ut något.

Så, bebisen gör lite förberedelser och jag ska försöka att njuta lite mellan oros-svackorna. 

Odlingen har det ännu inte kommit något svar på, men just idag är jag mest glad över att ha lyssnat på vårt lilla hjärta och att det verkar bra därinne.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ett tomt rum

Jag är 31 år och kvinna. Lever med min man och hans sjuårige son som bor hos oss varannan vecka. Såhär ser vår göra-barn-resa ut hittills: September/Oktober 2011: Börjar försöka på egen hand. Inget händer. Oktober/November 2012: Tar kontakt med sjukvården för fertilitetsutredning. Allt går ganska fort och beskedet blir oförklarlig barnlöshet. Januari 2013: IVF nr. 1: 9 ägg, 5 befruktade genom ICSI, 3 klarar sig - ett till mig och två till frysen. Minus. April/maj 2013: Frysåterföring (FET) nr. 1. Ostimulerad cykel. Jag har tydligen ett aggressivt immunförsvar och får Prednisolon (bland annat) under ruvningen. Minus. Augusti 2013: FET nr 2. Stimulerad cykel (Progynon, Lutinus). PLUS den 3/9 2013. Fredagen den 13/9 2013: Missfall i v. 6. September, oktober, november 2013: Jag har konstanta blödningar efter missfallet. Efter många många läkarebesök och ultraljud hittas något som verkar vara en polyp. November 2013: Hysteroskopi under narkos, någon slags polypvävnad tas bort, det visar sig vara något som kommit i samband med den korta graviditeten. Januari 2014: IVF-behandling nr 2 startas, den här gången vid Linnékliniken i Uppsala. Långa protokollet. 20:e Februari 2014: Ägguthämtning. 11 ägg, 10 mogna. Befruktning sker med bladand ICSI och konventionell IVF. 8 blir befruktade. 22:a Februari 2014: Återföring av ett "tiopoängsembryo". Inga stödmediciner förutom Lutinus och Levaxin. Mars 2014: GRAVID

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela