Storken har flugit vilse...

Följ vår resa genom IVF-världen. En värld full av längtan, hormoner, hopp och förtvivlan.

Nyss men ändå längesedan

Publicerad 2014-09-15 16:11:57 i Allmänt

I lördags var det exakt ett år sedan vi fick missfallet. Det kändes jobbigare än jag trott. Glädjen över magen och den nya graviditeten finns såklart här, men oron går som bekant hand i hand. Känslan från förra året gav mig rysningar i lördags. Jag minns min hemlängtan från semestern vi var på, smärtan, maktlösheten och sorgen. Och allt blod, givetvis. Brr. 

Idag har jag ägnat halva dagen (utan överdrift) till att få okej att lämna en ny urinodling. Hur svårt kan det vara, undrar jag. Dessvärre måste jag besöka Hälsocentralen igen, och det blir samma läkare som förra gången som "har hand" om svaret. Jag har bönat och bett, pratat med läkaren från kvinnokliniken som gav mig behandling sist, men det är blankt nej, det finns inga andra vägar att gå än via hälsocentralen. "De ska kunna det där". Förvisso, men tråkigt nog gör de ju inte det. Jag är matt och less på att behöva stånga mig fram. Och framför allt på att inte ha den minsta tillit till att det blir rätt...jag oroar mig så kopiöst för bebisen. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ett tomt rum

Jag är 31 år och kvinna. Lever med min man och hans sjuårige son som bor hos oss varannan vecka. Såhär ser vår göra-barn-resa ut hittills: September/Oktober 2011: Börjar försöka på egen hand. Inget händer. Oktober/November 2012: Tar kontakt med sjukvården för fertilitetsutredning. Allt går ganska fort och beskedet blir oförklarlig barnlöshet. Januari 2013: IVF nr. 1: 9 ägg, 5 befruktade genom ICSI, 3 klarar sig - ett till mig och två till frysen. Minus. April/maj 2013: Frysåterföring (FET) nr. 1. Ostimulerad cykel. Jag har tydligen ett aggressivt immunförsvar och får Prednisolon (bland annat) under ruvningen. Minus. Augusti 2013: FET nr 2. Stimulerad cykel (Progynon, Lutinus). PLUS den 3/9 2013. Fredagen den 13/9 2013: Missfall i v. 6. September, oktober, november 2013: Jag har konstanta blödningar efter missfallet. Efter många många läkarebesök och ultraljud hittas något som verkar vara en polyp. November 2013: Hysteroskopi under narkos, någon slags polypvävnad tas bort, det visar sig vara något som kommit i samband med den korta graviditeten. Januari 2014: IVF-behandling nr 2 startas, den här gången vid Linnékliniken i Uppsala. Långa protokollet. 20:e Februari 2014: Ägguthämtning. 11 ägg, 10 mogna. Befruktning sker med bladand ICSI och konventionell IVF. 8 blir befruktade. 22:a Februari 2014: Återföring av ett "tiopoängsembryo". Inga stödmediciner förutom Lutinus och Levaxin. Mars 2014: GRAVID

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela