Storken har flugit vilse...

Följ vår resa genom IVF-världen. En värld full av längtan, hormoner, hopp och förtvivlan.

Snart vecka 33 och föräldragrupp

Publicerad 2014-09-17 09:06:47 i Allmänt

Imorgon vecka 33 (32+0). När jag satt i soffan igår kväll tänkte jag på att det kan vara två månader tills vi sitter där med en bebis. Vår lilla bebis. Helt ofattbart! 

Vi var på första föräldragruppsträffen igår. Jag blev positivt överraskad, tyckte både att gruppen av blivande föräldrar och barnmorskan verkar bra! Vi fick prata ihop oss med varandra om vad vi vill prata om under träffarna så vi rivstartade igår med förlossningsfilm. Jag satt och höll tillbaka "fulgråten" när den ena bebisen efter den andra kom ut. De andra verkade inte lika berörda, så jag fick anstränga mig för att inte börja hulka. Herregud vad mycket känslor, kärlek och längtan som bor i mitt hjärta! 
Jag är inte så orolig för förlossningen i sig om allt skulle ha varit okej, däremot är jag panikslagen inför tanken att mina streptokocker ska döda bebisen på vägen. 

Idag har jag lämnat en ny odling. På fredag är det dags att träffa bm, det känns bra. Jag ska be henne om hjälp med att se till att det verkligen blir rätt den här gången. Jag känner mig helt slut av att stånga mig fram bland regler och rutiner i sjukvården. Jag önskar att någon kunde förstå hur orolig jag är och hur trött det här gör mig. Jag vill kunna börja ladda upp mentalt nu inför allt som väntar, istället känns det precis tvärtom. 

Kommentarer

Postat av: emma

Publicerad 2014-09-17 19:59:39

Duktigt stångat av dig!! Hoppas du får bra besked på provet.

Svar: Tack, det hoppas jag också! :)
Ett tomt rum

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ett tomt rum

Jag är 31 år och kvinna. Lever med min man och hans sjuårige son som bor hos oss varannan vecka. Såhär ser vår göra-barn-resa ut hittills: September/Oktober 2011: Börjar försöka på egen hand. Inget händer. Oktober/November 2012: Tar kontakt med sjukvården för fertilitetsutredning. Allt går ganska fort och beskedet blir oförklarlig barnlöshet. Januari 2013: IVF nr. 1: 9 ägg, 5 befruktade genom ICSI, 3 klarar sig - ett till mig och två till frysen. Minus. April/maj 2013: Frysåterföring (FET) nr. 1. Ostimulerad cykel. Jag har tydligen ett aggressivt immunförsvar och får Prednisolon (bland annat) under ruvningen. Minus. Augusti 2013: FET nr 2. Stimulerad cykel (Progynon, Lutinus). PLUS den 3/9 2013. Fredagen den 13/9 2013: Missfall i v. 6. September, oktober, november 2013: Jag har konstanta blödningar efter missfallet. Efter många många läkarebesök och ultraljud hittas något som verkar vara en polyp. November 2013: Hysteroskopi under narkos, någon slags polypvävnad tas bort, det visar sig vara något som kommit i samband med den korta graviditeten. Januari 2014: IVF-behandling nr 2 startas, den här gången vid Linnékliniken i Uppsala. Långa protokollet. 20:e Februari 2014: Ägguthämtning. 11 ägg, 10 mogna. Befruktning sker med bladand ICSI och konventionell IVF. 8 blir befruktade. 22:a Februari 2014: Återföring av ett "tiopoängsembryo". Inga stödmediciner förutom Lutinus och Levaxin. Mars 2014: GRAVID

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela